DeLaval Stalmatten & matrassen

Een comfortabele ligplaats is van het grootste belang voor een gezonde koe en optimale melkgift. Bij een vrije keuze zal een koe 60% van haar tijd liggend doorbrengen. Bovendien zal ze diverse keren, 15 tot 20 keer, gaan staan om te vreten en/of te drinken en vervolgens weer te gaan liggen. Daarom moet een ligplaats voldoen aan hoge eisen qua ruimte, grip, comfort en hygiëne.

De koematrassen en matten van DeLaval zijn ervoor ontworpen om uw dieren een optimaal ligbed te geven qua comfort en grip. Zo brengen de dieren meer tijd liggend door en produceren daardoor meer melk.

Weten welke mat(ras) het beste past in jouw stal?

Stalmatrassen

DeLaval stalmatras M45R

De DeLaval M45R stalmatras bestaat uit een sterke, flexibele, rubber toplaag en een dik schuimmatras. Deze combinatie biedt jouw koeien eersteklas comfort waarbij ze uitgenodigd worden om hun natuurlijke gedrag te uiten qua drinken, eten en rusten. De zachtheid in combinatie met een licht grippatroon op de toplaag zorgt voor optimale grip zodat de koeien zelfverzekerd staan.

Naadloos oppervlak – gemakkelijk schoon te houden

Extra grip door de flexibele 4 mm rubber toplaag

Comfortabele 40 mm polyurethaan onderlaag

DeLaval stalmatras M40R

De sterke stalmatras M40R biedt ligcomfort waar jij op kunt vertrouwen. Het bestaat uit een zacht ondermatras van foam, met plastic folie omwikkeld en overtrokken met een rubber toplaag. De speciaal ontwikkelde ondermatras is waterbestendig en vormvast. De sterke toplaag is geprofileerd en heeft antislip eigenschappen.

Naadloos oppervlak – gemakkelijk schoon te houden

Met robuuste 8 mm rubber toplaag

Comfortabele 30 mm polyurethaan onderlaag

Stalmatten

DeLaval Premium stalmat RM37F

Met zijn geïntegreerde 25mm foamlaag onder de mat, biedt de RM37F een hoge compressie en comfort voor koeien in loopstallen. De premium stalmat heeft aan twee zijden in elkaar grijpende tanden, wat zorgt voor een naadloze verbinding en een eenvoudig installatie. Het foam is in de fabriek met folie omwikkeld en wordt bij de installatie onder de mat geschoven. De mat wordt geleverd met 11 spijkerpluggen en voorgeboorde gaten. Met een tussenstuk kun je de mat aanpassen aan verschillende ligboxbreedtes. RM37F heeft een effen en schuin profiel aan de achterzijde voor een goede afwatering en reiniging.

Hoog koecomfort en -welzijn

Naadloos

Gemakkelijk schoon te houden

Eenvoudige doe-het-zelf installatie

Het met folie omwikkelde foam zorgt voor duurzaamheid en stevigheid

DeLaval stalmat RM21BS

Grupstallen vragen meer van stalmatten – letterlijk. De DeLaval stalmat RM21S is speciaal ontworpen om aan deze vraag te voldoen, met stevig materiaal, een hoog comfortniveau, optimale bescherming en hygiëne. De geïntegreerde afloop aan de achterzijde van de mat vergemakkelijkt bovendien de afvoer van urine van de mat.

Antislip structuur

Niet absorberend

Gemakkelijk schoon te maken

DeLaval stalmat RM15G

Eenvoudige duurzame rubbermat die is ontworpen voor gebruik in aanbindstallen. Door de kanalen aan de onderzijde van de mat wordt het water goed afgevoerd en heeft de mat elasticiteit. De mat stimuleert de koeien te gaan staan tijdens het ontlasten en urineren.

Lange levensduur

Verschillende afmetingen

Afvoerkanalen aan onderzijde

Dikte 15 mm

Rubbermat op rol CR20

De CR20 is een rubber stalmat op rol, geschikt voor melkvee en jongvee als ligboxbedekking. De noppenmat van 20 mm dikte geeft goede grip en comfort door de indrukbaarheid van 10,2 mm. Het bekende hamerslagprofiel zorgt voor grip, maar is makkelijk schoon te houden en schuurt niet. De mat is te combineren met de brisketboard. 

Beschikbaar in 150 cm voor jongvee

Beschikbaar in 180 cm voor vaarzen en koeien

Rollengtes van 10 en 25 meter

DeLaval stalmat RM32S

De DeLaval rubberen mat RM32 combineert een hoge duurzaamheid met een goed comfort. Het antislip, comfortabele oppervlak vermindert het risico op verwondingen. De mat is eenvoudig te reinigen, waterdicht, hygiënisch en isolerend. De kegelvormige nopen van twee hoogtes zorgt voor een goede schokabsorptie bij het liggen en opstaan. De DeLaval RM32S met rechte randen is een enkele mat die past in ligboxen met op de vloer gemonteerde ligboxafscheidingen.

Eenvoudig te installeren

Antislip structuur

Goede schokabsorptie

Eenvoudig te reinigen

DeLaval stalmat RM32P

De DeLaval rubberen mat RM32 combineert een hoge duurzaamheid met een goed comfort. Het antislip, comfortabele oppervlak vermindert het risico op verwondingen. De mat is eenvoudig te reinigen, waterdicht, hygiënisch en isolerend. De kegelvormige nopen van twee hoogtes zorgt voor een goede schokabsorptie bij het liggen en opstaan. Dankzij de twee uitvoeringen passen de rubberen matten in veel cabineafmetingen. Met de DeLaval RM32P kunt u een naadloze oplossing realiseren over een hele ligboxenrij.

Eenvoudig te installeren

Antislip structuur

Goede schokabsorptie

Eenvoudig te reinigen

Naadloos

Gemakkelijk en snel jouw benodigdheden bestellen

Reiniging & Hygiëne
Melkproductie van hoge kwaliteit vereist regelmatige reiniging van jouw DeLaval VMS™ V300 zowel inwendig als uitwendig. Met verschillende producten die al vele jaren succesvol worden gebruikt en die getest en geschikt bevonden zijn voor DeLaval VMS™ V300, helpen wij graag mee aan een goede reinigingsroutine om hoogwaardige melkkwaliteit en vermindert risico op bacteriegroei in de melk installatie te realiseren. Alles om jouw VMS™ V300 zo lang mogelijk te laten draaien!

Boerderijbenodigdheden
Naast het leveren van producten voor reinigen en hygiëne kunnen wij ook een ruim assortiment boerderijbenodigdheden aanbieden voor jouw melkveebedrijf. Van filters tot tepelvoeringen, afrastering tot werkkleding en optimalisatie van het voermanagement tot producten voor de best mogelijke behandeling om jouw kudde gezond, sterk en productief te houden. Eigenlijk alles wat je nodig bent om jouw melkveehouderij op een hoger niveau te brengen en je VMS™ optimaal te laten presteren.

DeLaval VMS V300, waarom is het beter?

Met twee modellen melkrobots zijn we in staat om elk bedrijf, elke melkveehouder, elke koe en zelfs elke speen individueel te behandelen. Wij helpen u om een betere werkomgeving te creëren voor uw werknemers, koeien, jijzelf en je gezin.

Elke koe kan worden gemolken volgens haar individuele behoeften.

Spray raakt 99% van de spenen.

Meer dan 3500kg melk per dag.

10% meer capaciteit

99.8% aansluitresultaat

Tot 50% sneller aansluiten.

32% verbetering van het inseminatiegetal

Koecomfort

Iedereen weet dat de basis van een goedlopend melkveebedrijf allemaal begint bij een gezonde veestapel. Gezonde koeien leven langer, presteren beter, kosten minder en leveren vooral voor jou als veehouder minder stress en veel meer werkplezier op. We helpen graag mee dat allemaal te bereiken. Van stalmatten tot roosterrubbers en van koeborstels tot ventilatoren. Alles wat nodig is om er voor te zorgen dat jouw koeien gezond en wel zijn en op die manier optimaal presteren!

Onze ToerBoertieker, specialist in een rijdende winkel

Naast een goedwerkende robot is het ook belangrijk dat deze goed onderhouden wordt met de juiste verbruiksartikelen. Omdat voorkomen beter is dan genezen, kan naast onze servicemonteur ook onze ToerBoertieker langskomen. Op die manier halen we samen het maximale uit jouw VMS™ V300 melkrobot!

Geen zorgen over beschikbaarheid van de dagelijkse verbruiksgoederen

Preventief werken om gezondheidsproblemen te voorkomen

Een ruim assortiment, passend bij uw bedrijfsvoering

Buitengewoon succesvolle combinatie

DeLaval Voerstation

Productiegericht voeren per koe voor optimale resultaten

DeLaval VMS™ V300

Het beste melkproces met de nieuwste technieken

DeLaval Koeborstel

Deze flexibele koeborstel stimuleert de bloedcirculatie

Onze opgeleverde projecten

VMS V310 – Kramer – De Knipe

Bij Familie Kramer zijn 2x VMS V310 geïnstalleerd. Deze meten de progesteron in de melk en helpen bij het vruchtbaarheidsmanagement. Kijk hier naar foto’s van het afgeleverde project.

E100 Draaimelkstal – De Koe – Molkwerum

Bij Familie De Koe is de eerste 40 stands E100 Draaimelkstal geleverd in de Benelux. Daar zijn we natuurlijk harstikke trots op! Kijk hier naar foto’s van het afgeleverde project.

8x VMS V300 – Jellema – Smallebrugge

Bij Familie Jellema zijn de melkrobot en melkstal gecombineerd tot een systeem: Batchmelken. Maar liefs 8 VMS V300 melken de koeien tweemaal daags. Kijk hier naar de foto’s van het afgeleverde project

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00